adalékanyagok címkével jelölt bejegyzések

Évzárás virslivel

A karácsonyi ünnepeknek vége, hamarosan új esztendőt köszönthetünk, amely nem telhet el virslikóstolás nélkül. Idei utolsó Szupermenta terméktesztünkön 21 előrecsomagolt sertésvirslit ellenőriztünk, hogy biztonságosan végződjön a Szilveszter és jól induljon az Újév. Tovább Évzárás virslivel

Miért van csomósodást gátló adalékanyag a sóban? Itt a válasz!

A konyhasó higroszkópos anyag, azaz nedvességet szív magába akár a levegőből is, különösen párás környezetben. Ekkor a sókristályok felületének legkülső rétege feloldódik és amikor újra kiszárad, az addig különálló kristályok összetapadhatnak. Az összecsomósodott só az iparban nehezen kezelhető, továbbá a fogyasztó számára sem kívánatos. Tovább Miért van csomósodást gátló adalékanyag a sóban? Itt a válasz!