bolha címkével jelölt bejegyzések

Hogyan óvjuk meg kedvencünket a veszélyes parazitáktól?

Az őszi és a tavaszi időszak minden bizonnyal alkalmas lehet egy kellemes kirándulásra. A táj gyönyörű, az idő szuper, de arra is gondolnunk kell, hogy ilyenkor számos veszély leselkedik a kedvencünkre. Mire célszerű odafigyelnünk, hogy a kutyasétáltatás biztonságos maradjon? Cikkünkből kiderül.  Tovább Hogyan óvjuk meg kedvencünket a veszélyes parazitáktól?

7+1 jó tanács állatgyógyászati készítmény vásárlásához

A készítményektől vásárlóként jogosan elvárható, hogy biztosítsák a vállalt hatást, azonban felelős állattartóként fordítsunk figyelmet a tudatos választásra is. A kullancsok elleni védekezés fontos, hiszen fertőző betegségeket terjesztenek, amelyek komoly veszélyt jelentenek a házi kedvencekre is. Azonban a megelőzés érdekében használt állatgyógyászati készítményeknek is megvan a maga kockázata. A NÉBIH szakemberei összefoglalták, mi mindenre érdemes figyelni ezek vásárlásakor Tovább 7+1 jó tanács állatgyógyászati készítmény vásárlásához

Hogyan óvjuk meg cicánkat a parazitáktól?

Számos gyógyszerforma segíthet megóvni kedvencünket a parazitáktól például a rácsepegtető oldat (spot-on) vagy a nyakörv. A jó állatgyógyászati készítmények, hosszú ideig hatásosak és könnyen használhatóak, de ne felejtsük el a macska szőrzetének rendszeres ellenőrzését sem. Tovább Hogyan óvjuk meg cicánkat a parazitáktól?