cukor címkével jelölt bejegyzések

A nádcukor 8 400 kilométert utazik az Ön asztaláig

Korábbi cikkünkben Antal Emese dietetikus, szociológus, a TÉT Platform szakmai vezetője mondta el, hogy a karamellás ízen kívül, a tápértéket tekintve gyakorlatilag nem különbözik egymástól a cukornádból készített barna színű és a cukorrépából előállított fehér színű kristálycukor. Most a Szupermenta annak járt utána, hogy milyen terhelést jelent a környezet számára a cukor előállítása. Tovább A nádcukor 8 400 kilométert utazik az Ön asztaláig

Barnacukrokat teszteltünk

Legújabb terméktesztünk során a barna nádcukrokat és barnacukrokat ellenőriztük és rangsoroltuk. Utánajártunk annak a közhiedelemnek is, hogy a nádcukor egészségesebb, mint a fehér répacukor és a fogyókúrázók inkább ezt fogyasszák. Természetesen kíváncsiak voltunk arra is, hogy ezek a termékek élelmiszerbiztonsági szempontból megfelelnek-e az elvárásoknak. Tovább Barnacukrokat teszteltünk

Hogyan készül a teáscsészénkbe kerülő cukor?

Mindennapjaink egyik alkotóeleme a cukor, már el sem lehetne nélküle képzelni ételeink, italaink nagy részét. Olyan élelmiszerekben is megtalálható, amiről nem is gondolnánk! Egyszóval kijelenthetjük, az idő elteltével étkezéseink szerves részévé vált. De valójában hogy „alakul át” a cukorrépa vagy a cukornád apró, finoman édes kristályokká? Tovább Hogyan készül a teáscsészénkbe kerülő cukor?