élelmiszerbiztonság címkével jelölt bejegyzések

Öt élelmiszer-biztonsági tipp tésztaételek elkészítéséhez

Háztartások menüsorában a tészta egy alap hozzávalója az ételeknek. Köretként, egytálételként, süteményben egyaránt felhasználhatjuk. A főzésnél nem csak a finom ízek összhangjára, hanem az élelmiszer-biztonságra is érdemes odafigyelni. Cikkünkben bemutatunk 5 tippet, ami által biztonságosan készíthetünk tésztaételeket.

Tovább Öt élelmiszer-biztonsági tipp tésztaételek elkészítéséhez

Szupermenta program

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) 2014 novemberében indította el szemléletformáló tevékenységének legújabb elemét, a Szupermenta termékteszt programot, melyben egyedülálló módon ötvözi az élelmiszerbiztonság és az élelmiszerminőség kérdését. A hasonló tesztek közül kivételes szakszerűségével emelkedik ki a Szupermenta: laboratóriumi, érzékszervi és kedveltségi vizsgálatokkal alátámasztott, hiteles, hatósági szakvéleményeket tesz közzé. Emellett fontos, hogy minden teszt egyben hatósági vizsgálat is, így problémás termékek esetén azonnali intézkedésekre is lehetőség nyílik. Tovább Szupermenta program