fagylalt címkével jelölt bejegyzések

Fagylalt és jégkrém, de mi a különbség?

A hétköznapokban gyakran megesik, hogy „lefagyizzuk” a jégkrémet, pedig ez valójában így nem pontos. Még akkor sem, ha a jégkrém története a fagylalt történetével kezdődik. De miért is nem fagyi a jégkrém, és a fagylalt miért nem lehet soha jégkrém? Cikkünkben felfedjük a különbségeket! Tovább Fagylalt és jégkrém, de mi a különbség?

“Egy fagylaltnak legyen karaktere!” – Interjú Auguszt József cukrászmesterrel, az Auguszt Cukrászat tulajdonosával

A nyári időszakban jól esik a jeges finomság, ami ma már nagyon sok helyen, szinte felmérhetetlen választékban kapható. De mi különbözteti meg az átlagos fagylaltot az igazán jótól? A fogyasztó számára ez miről ismerhető fel? Egyáltalán van-e igény minőségi fagyira? Többek közt ezrekről is kérdeztük az 1870-ben alapított Auguszt cukrászat cukrászmesterét, Auguszt Józsefet.

Tovább “Egy fagylaltnak legyen karaktere!” – Interjú Auguszt József cukrászmesterrel, az Auguszt Cukrászat tulajdonosával

15 érdekes tény a fagyiról – már Nagy Sándor is imádta!

Gondoltad volna, hogy a nyár egyik sláger finomságát Nagy Sándor, Thomas Jefferson és Deák Ferenc is kedvelte? Ez a hűsítő édesség megjelenésétől kezdődően óriási sikernek örvend és koroktól függetlenül hódít a fogyasztók körében. Ma már teljesen természetes, hogy bárhol hozzájuthatunk, de ez nem volt mindig így… Tovább 15 érdekes tény a fagyiról – már Nagy Sándor is imádta!