fokhagyma címkével jelölt bejegyzések

A fokhagyma dicsérete

Milyen a jó fokhagyma? Kínai, európai, magyar? Őszi vagy tavaszi fajta? Gyenge vagy erőteljes ízű? A kiváló minőségű fokhagyma karakteressé és izgalmassá teheti a legegyszerűbb ételt is – vallja dr. Füstös Zsuzsanna kertészmérnök, címzetes egyetemi tanár, a fokhagyma elismert szakértője. De vajon mi mindent érdemes még tudni erről a növényről? Tovább A fokhagyma dicsérete

Miért színeződik zöldre, kékre a fokhagyma?

Valószínűleg sokunkkal előfordult már, hogy feldolgozás után szokatlan színekben pompázva láttuk újra az eredetileg átlagosnak tűnő fokhagymánkat. A kutatók utánajártak, hogy mi okozza a különös elszíneződést, és hogy vajon ehető-e az ilyen termés. Tovább Miért színeződik zöldre, kékre a fokhagyma?