glutén címkével jelölt bejegyzések

Az élet glutén nélkül: néha szükség, sokszor divat

A gabonafélék és a belőlük készült élelmiszerek, ételek évezredekig képezték az emberi táplálkozás alapját, és természetesen még manapság is a legfontosabb alapanyagok között vannak. Az utóbbi években azonban először a magas szénhidrát-tartalom, majd pedig a glutén miatt is célkeresztbe kerültek. Kell-e tartanunk a gluténtől? Erről kérdeztük a dietetikust. Tovább Az élet glutén nélkül: néha szükség, sokszor divat

Megfeleltek a gluténmentes spagettik

Ha valakiről kiderül, hogy gluténérzékeny, attól kezdve valahogyan megváltozik az étkezésekhez fűződő viszonya. Nem készülhet a tésztája ugyanabban az edényben, mint a család többi tagjának, baráti összejöveteleken, rendezvényeken és a hétköznapokon is tudatos döntésekre és választásra kell törekednie. Amikor egy gluténérzékeny vásárló dönt, akkor a mentesség mindenekfelett áll. Éppen ezért számunkra is ez volt az elsődleges szempont a gluténmentes spagettik tesztjén. Miután a biztonság tényezőjének megfeleltek a száraztészták, a minőség vizsgálatáról sem feledkeztünk meg. Tovább Megfeleltek a gluténmentes spagettik

Miből készülnek a gluténmentes tészták?

Gluténmentes spagetti terméktesztünk kapcsán kíváncsiak voltunk, miből is készülnek pontosan ezek a típusú száraztészták. A kínálat rendkívül széles, számos különböző összetevőt tartalmazó termékkel találkozhatunk. De valóban száraztésztának nevezhető egy termék, ha az kukoricalisztből készült? Tovább olvasva megtudhatja! Tovább Miből készülnek a gluténmentes tészták?

Szójaitalokat teszteltünk

A Szupermenta legújabb terméktesztjén 15 szójaitalt ellenőriztünk, melyek mind külföldön gyártott termékek voltak. Tudni szeretnéd, hogy állták ki a laboratóriumi, hatósági és kedveltségi próbát, és hogy melyik nyerte el a kóstolók tetszését? Olvasd el összefoglaló cikkünket! Tovább Szójaitalokat teszteltünk