gluténmentes címkével jelölt bejegyzések

Gluténmentes, laktózmentes, élelmirostforrás vagy fehérjében gazdag – Milyen állításokkal találkoztunk a zabkásák vizsgálata során?

Zabkása terméktesztünkön a vizsgált 17 termék közül 14 nem felelt maradéktalanul a jelölési előírásoknak.  A jelölési hibákat részletező cikkünkben számos hiányosságot feltártunk, de milyen egyéb állításokkal találkoztunk a termékek vizsgálata során? Mikor lesz gluténmentes vagy laktózmentes a zabkása? Cikkünkből kiderül! Tovább Gluténmentes, laktózmentes, élelmirostforrás vagy fehérjében gazdag – Milyen állításokkal találkoztunk a zabkásák vizsgálata során?

Az élet glutén nélkül: néha szükség, sokszor divat

A gabonafélék és a belőlük készült élelmiszerek, ételek évezredekig képezték az emberi táplálkozás alapját, és természetesen még manapság is a legfontosabb alapanyagok között vannak. Az utóbbi években azonban először a magas szénhidrát-tartalom, majd pedig a glutén miatt is célkeresztbe kerültek. Kell-e tartanunk a gluténtől? Erről kérdeztük a dietetikust. Tovább Az élet glutén nélkül: néha szükség, sokszor divat