laboratórium címkével jelölt bejegyzések

Kellemetlen betolakodók a zabkásákban: glutén és mikotoxinok

Napjainkban egyre több ember szenved valamilyen táplálékallergiában. Sokakat érint például a gabonákhoz kötődő gluténérzékenység, amikor a gabonamagvak fehérjetartalma váltja ki az allergiás reakciót. Cikkünkben arra keressük a választ, vajon kivételt jelent-e ez alól a zab? Fogyaszthatnak-e zabot a gluténérzékeny emberek? Miért kell fokozottan odafigyelnünk a mikotoxinok jelenlétére a gabonatermékek esetében? Tovább Kellemetlen betolakodók a zabkásákban: glutén és mikotoxinok

Könnyed termékteszt a forró nyári napokra

Tesztsorozatunk legújabb fejezetében ezúttal most egy légies, könnyed, csillogó és frissítő termékcsaládra fordítottuk figyelmünket. A kékfrankos rozék tesztjén napjaink egyik közkedvelt alkoholos italát vizsgáltuk, elemeztük, kóstoltuk és természetesen rangsoroltuk is. Tovább Könnyed termékteszt a forró nyári napokra