laboratóriumi vizsgálat címkével jelölt bejegyzések

Tanulságos véget ért a gyorsfagyasztott hasábburgonyák tesztje

Korábbi terméktesztünkkel – a gyorséttermi sültkrumplik vizsgálatával – beléptünk a hasábburgonyák közkedvelt világába. Az utazás folytatásaként ezúttal 16 gyorsfagyasztott terméket ellenőriztünk, kóstoltunk és rangsoroltunk. Mit ne mondjunk, értek minket meglepetések. Tovább Tanulságos véget ért a gyorsfagyasztott hasábburgonyák tesztje

Csalódást okoztak a házhoz szállított hortobágyi palacsinták

Legújabb terméktesztünkön a készételeket kiszállítók „hortobágyi” elnevezésű palacsintáit teszteltük. Összesen 21 termék került így nagyító alá. Volt köztük vegán, laktóz-, és szójamentes, de a „fitt”, „light”, „fitness”, „könnyű” jelzővel ellátottak is terítékre kerültek. Tovább Csalódást okoztak a házhoz szállított hortobágyi palacsinták

Barnacukrokat teszteltünk

Legújabb terméktesztünk során a barna nádcukrokat és barnacukrokat ellenőriztük és rangsoroltuk. Utánajártunk annak a közhiedelemnek is, hogy a nádcukor egészségesebb, mint a fehér répacukor és a fogyókúrázók inkább ezt fogyasszák. Természetesen kíváncsiak voltunk arra is, hogy ezek a termékek élelmiszerbiztonsági szempontból megfelelnek-e az elvárásoknak. Tovább Barnacukrokat teszteltünk

Mi lehet a bazsalikomban?

Téged is érdekel, hogy egy termékteszt során a NÉBIH laboratóriumban melyik terméket milyen paraméterre mérik és miért? A vizsgálatok típusának és irányának kiválasztását szakértői döntések alapozzák meg. Lássuk, hogy a bazsalikomok esetében mely érvek döntöttek, és ezek milyen szakmai szempontokon alapulnak. Tovább Mi lehet a bazsalikomban?