Magyar Élelmiszerkönyv címkével jelölt bejegyzések

Mi alapján csoportosíthatjuk a száraztésztákat?

A száraztészták nagy népszerűségnek örvendek a háztartásokban. Ez nem meglepő, hiszen kevesebb munkával változatos és ízletes ételek készíthetőek belőlük, alacsony víztartalmuk miatt pedig hosszabb ideig tárolhatók. Cikkünkből kiderül, mi alapján csoportosíthatjuk őket.

Tovább Mi alapján csoportosíthatjuk a száraztésztákat?

Hogyan szabályozza a párizsit a Magyar Élelmiszerkönyv?

Hőkezelt húskészítmény párizsiként Magyarországon csak akkor kerülhet forgalomba, ha megfelel a Magyar Élelmiszerkönyv (MÉ) előírásainak. Az MÉ 2016-os módosításai fontos változásokat hoztak a párizsi hústartalmát tekintve. Alábbi írásunkból kiderül, mi mindennek kell megfelelnie egy ilyen húskészítménynek. Tovább Hogyan szabályozza a párizsit a Magyar Élelmiszerkönyv?