répacukor címkével jelölt bejegyzések

Az emberek fehér-fóbiája és a jó reklám miatt kerül négyszer annyiba a nádcukor

Borbély Ákossal, a Cukoripari Egyesülés igazgatójával beszélgetett a Szupermenta arról, hogyan jött létre Magyarországon a cukorgyártás, miért lehet drágább a nádcukor, mint a répacukor és milyen trendek befolyásolhatják a cukorfogyasztást.
Tovább Az emberek fehér-fóbiája és a jó reklám miatt kerül négyszer annyiba a nádcukor

A nádcukor 8 400 kilométert utazik az Ön asztaláig

Korábbi cikkünkben Antal Emese dietetikus, szociológus, a TÉT Platform szakmai vezetője mondta el, hogy a karamellás ízen kívül, a tápértéket tekintve gyakorlatilag nem különbözik egymástól a cukornádból készített barna színű és a cukorrépából előállított fehér színű kristálycukor. Most a Szupermenta annak járt utána, hogy milyen terhelést jelent a környezet számára a cukor előállítása. Tovább A nádcukor 8 400 kilométert utazik az Ön asztaláig