sajt címkével jelölt bejegyzések

A friss tejtől az asztalunkig – hogyan készül a trappista sajt?

Több mint tízlépcsős gyártási folyamatot követően jut el tányérunkra a trappista sajt. Természetesen az sem mindegy, hogy milyen minőségű tej az alapanyag, de az ezeket követő folyamatok, így az alvasztás és a szikkasztás is kulcsfontosságúak a minőségi trappista elkészítésénél. Lássuk a teljes folyamatot!
Tovább A friss tejtől az asztalunkig – hogyan készül a trappista sajt?

Milyen bor passzol a márványsajthoz? Milyen sajtot választanál a fügéhez?

Sokan tudjuk, hogy a sajt gyümölccsel fogyasztva kiváló csemege, egy pohár jó minőségű borral pedig az igazi ínyencek kedvence. Persze nem mindegy, milyen fajta sajttal fogyasztjuk az adott gyümölcsöt, vagy bort. Cikkünkben összeszedtünk néhány fontos tudnivalót. Tovább Milyen bor passzol a márványsajthoz? Milyen sajtot választanál a fügéhez?