Több mint tízlépcsős gyártási folyamatot követően jut el tányérunkra a trappista sajt. Természetesen az sem mindegy, hogy milyen minőségű tej az alapanyag, de az ezeket követő folyamatok, így az alvasztás és a szikkasztás is kulcsfontosságúak a minőségi trappista elkészítésénél. Lássuk a teljes folyamatot!
Tovább A friss tejtől az asztalunkig – hogyan készül a trappista sajt?
sajt címkével jelölt bejegyzések
Mi áll a sajt karaktere mögött?
Miért érezzük az egyik sajtot lágyan olvadónak, a másikat pedig aromásnak? A titok a sajt zsírtartalmában van, amely alapvetően megszabja a finom, de egyszerű élelmiszerünk főbb tulajdonságait. Nézzük, mit érdemes tudni róla.
Milyen bor passzol a márványsajthoz? Milyen sajtot választanál a fügéhez?
Sokan tudjuk, hogy a sajt gyümölccsel fogyasztva kiváló csemege, egy pohár jó minőségű borral pedig az igazi ínyencek kedvence. Persze nem mindegy, milyen fajta sajttal fogyasztjuk az adott gyümölcsöt, vagy bort. Cikkünkben összeszedtünk néhány fontos tudnivalót. Tovább Milyen bor passzol a márványsajthoz? Milyen sajtot választanál a fügéhez?
Lágy és omlós camembert, vagy füstös ízű parenyica? Neked melyik sajt a kedvenced?
Számtalan sajtfajtát tartunk számon, cikkünkben a legismertebbeket vettük górcső alá.
Tovább Lágy és omlós camembert, vagy füstös ízű parenyica? Neked melyik sajt a kedvenced?