szabályozás címkével jelölt bejegyzések

A virsli minőségi előírásai a legújabb szabályozás szerint

Korábbi sertésvirsli terméktesztünk kapcsán már foglalkoztunk a Magyar Élelmiszerkönyv vonatkozó 1-3/13-1 számú előírásával, annak 2017. augusztus 1-étől hatályos változásával. Mielőtt idén szilveszterkor virslit választunk, érdemes megnézni, milyen minőségi követelményeknek kell megfelelni azoknak a húskészítményeknek, amelyek viselhetik a virsli megnevezést. Tovább A virsli minőségi előírásai a legújabb szabályozás szerint

Az almabor és a cider alapszabályai

Cider terméktesztünk kapcsán számos kérdés merült fel a divatos, könnyed, gyümölcsös itallal kapcsoltban. Hogyan szabályozza a Magyar Élelmiszerkönyv az almaborokat? No, és külföldön hogyan szabályozzák a cidereket? Cikkünkben most ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kerestük a választ. Tovább Az almabor és a cider alapszabályai