száraztészta címkével jelölt bejegyzések

Mi alapján csoportosíthatjuk a száraztésztákat?

A száraztészták nagy népszerűségnek örvendek a háztartásokban. Ez nem meglepő, hiszen kevesebb munkával változatos és ízletes ételek készíthetőek belőlük, alacsony víztartalmuk miatt pedig hosszabb ideig tárolhatók. Cikkünkből kiderül, mi alapján csoportosíthatjuk őket.

Tovább Mi alapján csoportosíthatjuk a száraztésztákat?

Megfeleltek a gluténmentes spagettik

Ha valakiről kiderül, hogy gluténérzékeny, attól kezdve valahogyan megváltozik az étkezésekhez fűződő viszonya. Nem készülhet a tésztája ugyanabban az edényben, mint a család többi tagjának, baráti összejöveteleken, rendezvényeken és a hétköznapokon is tudatos döntésekre és választásra kell törekednie. Amikor egy gluténérzékeny vásárló dönt, akkor a mentesség mindenekfelett áll. Éppen ezért számunkra is ez volt az elsődleges szempont a gluténmentes spagettik tesztjén. Miután a biztonság tényezőjének megfeleltek a száraztészták, a minőség vizsgálatáról sem feledkeztünk meg. Tovább Megfeleltek a gluténmentes spagettik

Miből készülnek a gluténmentes tészták?

Gluténmentes spagetti terméktesztünk kapcsán kíváncsiak voltunk, miből is készülnek pontosan ezek a típusú száraztészták. A kínálat rendkívül széles, számos különböző összetevőt tartalmazó termékkel találkozhatunk. De valóban száraztésztának nevezhető egy termék, ha az kukoricalisztből készült? Tovább olvasva megtudhatja! Tovább Miből készülnek a gluténmentes tészták?

Száraztészták: tojással vagy anélkül?

Vannak, akik a durumtésztából készült száraztésztát választják, mások a hagyományos, tojással készült változat mellett teszik le a voksukat. Egyáltalán, miért készítjük tojással a tésztákat, ha a magyar búza minősége kiváló? Ennek is utána jártunk. Tovább Száraztészták: tojással vagy anélkül?