szilvapálinka címkével jelölt bejegyzések

„Az illat egy láthatatlan ruha” – interjú Zólyomi Zsolt, parfümőrrel

A Szupermenta szilvapálinka kedveltségi vizsgálatán Magyarország „orra” is a tesztelők között volt. A gyógynövény-biológus végzettséggel rendelkező szakember nem mellesleg pálinkamester is. Tesztünk apropóján Zólyomi Zsolt, parfümőrrel beszélgettünk parfümökről, pálinkáról és természetesen a minőségről.

Tovább „Az illat egy láthatatlan ruha” – interjú Zólyomi Zsolt, parfümőrrel

Melyek az eredetvédett pálinkáink?

Szilvapálinka terméktesztünk során eredetvédett párlatokat vizsgáltunk, hiszen minden pálinka és törkölypálinka Uniós földrajzi védelem alatt áll. De mitől lesz egy termék eredetvédett? Tudod például, hogy miért olyan különleges a szatmári szilvapálinka, vagy mitől olyan egyedi a gönci barackpálinka? Lássuk a listát!

Tovább Melyek az eredetvédett pálinkáink?

Hol készíthető Magyarországon eredetvédett pálinka?

Sokunknak fűződnek élményei, vagy negatív emlékei hozzá, de bátran mondhatjuk, hogy szinte minden magyar ember találkozott leghíresebb töményitalunkkal, a pálinkával. Korábbi cikkünkben az ital történetéről írtunk, ezúttal pedig annak magyarországi helyzetével, és a leghíresebb pálinkakészítő tájegységekkel foglalkozunk. Tovább Hol készíthető Magyarországon eredetvédett pálinka?