szupermenta címkével jelölt bejegyzések

Toxinos zab alapú termékeket vont ki a forgalomból a Nébih

Határérték feletti DON mikotoxin tartalom miatt gluténmentes zab alapanyagok és termékek forgalomból való kivonását rendelte el azonnali hatállyal a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A szennyezett zabpehely, zabtöret és zabliszt felhasználásával készült termékeket a fogyasztóktól is vissza kell hívnia az érintett gyártóknak. A toxinos alapanyag egy angliai vállalkozástól érkezett hazánkba, így a Nébih az esetről a tagországokat is értesítette. Tovább Toxinos zab alapú termékeket vont ki a forgalomból a Nébih

Nem bolhányi hiba

29 különböző féle, többféle hatóanyag-tartalmú macska spot-ont vizsgáltunk.  Állatgyógyászati termékekről lévén szó, a legfontosabb kérdés az volt, hogy valóban tartalmazzák-e a megfelelő mennyiségű hatóanyagot, ami megvédi kedvencünket a külső élősködőktől. Ezúttal sajnos problémás termékkel is találkoztunk. Tovább Nem bolhányi hiba

Az emberek fehér fóbiája és a jó reklám miatt kerül négyszer annyiba a nádcukor – Interjú Borbély Ákossal a Cukoripari Egyesület Igazgatójával

Borbély Ákossal, a Cukoripari Egyesülés igazgatójával beszélgetett a Szupermenta arról, hogyan jött létre Magyarországon a cukorgyártás, miért lehet drágább a nádcukor, mint a répacukor és milyen trendek befolyásolhatják a cukorfogyasztást.
Tovább Az emberek fehér fóbiája és a jó reklám miatt kerül négyszer annyiba a nádcukor – Interjú Borbély Ákossal a Cukoripari Egyesület Igazgatójával

Jobb-e a nádcukor a kristálycukornál?

A cukor valóban megédesíti az életünket és persze ételeinket is. Mivel azonban érdemes odafigyelni a mennyiségére, sokan keresik az alternatív megoldásokat, a boltokban pedig bőven találhatunk belőlük. Ezúttal a nádcukrot vettük nagyító alá: mikor érdemes ezt választanunk? Tovább Jobb-e a nádcukor a kristálycukornál?