szupermenta címkével jelölt bejegyzések

Az emberek fehér-fóbiája és a jó reklám miatt kerül négyszer annyiba a nádcukor

Borbély Ákossal, a Cukoripari Egyesülés igazgatójával beszélgetett a Szupermenta arról, hogyan jött létre Magyarországon a cukorgyártás, miért lehet drágább a nádcukor, mint a répacukor és milyen trendek befolyásolhatják a cukorfogyasztást.
Tovább Az emberek fehér-fóbiája és a jó reklám miatt kerül négyszer annyiba a nádcukor

Jobb-e a nádcukor a kristálycukornál?

A cukor valóban megédesíti az életünket és persze ételeinket is. Mivel azonban érdemes odafigyelni a mennyiségére, sokan keresik az alternatív megoldásokat, a boltokban pedig bőven találhatunk belőlük. Ezúttal a nádcukrot vettük nagyító alá: mikor érdemes ezt választanunk? Tovább Jobb-e a nádcukor a kristálycukornál?

A nádcukor története Magyarországon

A nádcukor magyarországi története Szent István halálával kezdődik és végig húzódik a középkoron, egészen az újkor kezdetéig, amikor felváltotta a cukorrépából készített cukor. Az Árpád-házi királyok, Mátyás király és II. Rákóczi Ferenc is nagy rajongói voltak a nádméznek. De voltak kellemetlen mellékhatásai is a cukor élvezetének.  Tovább A nádcukor története Magyarországon