TÉT Platform címkével jelölt bejegyzések

Óvatosan a zamatos kortyokkal

A cider mára a nyári időszak egyik kedvelt itala lett: sokan könnyűnek, üdítőnek, frissnek találják, egyszóval éppen olyannak, amilyennek egy nyári frissítőnek lennie kell. Az óvatos, megfontolt fogyasztásra azonban több ok miatt is érdemes ügyelni, már csak az alkoholtartalmukból adódóan is.

Tovább Óvatosan a zamatos kortyokkal

Az élet glutén nélkül: néha szükség, sokszor divat

A gabonafélék és a belőlük készült élelmiszerek, ételek évezredekig képezték az emberi táplálkozás alapját, és természetesen még manapság is a legfontosabb alapanyagok között vannak. Az utóbbi években azonban először a magas szénhidrát-tartalom, majd pedig a glutén miatt is célkeresztbe kerültek. Kell-e tartanunk a gluténtől? Erről kérdeztük a dietetikust. Tovább Az élet glutén nélkül: néha szükség, sokszor divat

Valóban borban van az egészség?

A rozé borok népszerűsége annak ellenére növekszik töretlenül, hogy sok borkedvelő úgy tartja, kedvenc itala vagy vörös vagy fehér lehet, köztes állapot nincs. A rozék azonban ennek ellenére köszönik, jól megférnek a polcokon, sőt a nyári melegben fröccsként elkészítve nincs is párjuk. De vannak-e olyan pozitív hatásaik az egészségünkre, mint amit a vörösborok esetén ismerünk? Tovább Valóban borban van az egészség?

Így süthetünk egészségesebb sült krumplit

A sült krumpli mindenki kedvence, a pillanatok alatt elkészülő étel az egyik legkedveltebb köretnek számít. Azt mindenki tudja, hogy bár annak tűnik, mégsem kalóriaszegény fogás, ezért érdemes néhány trükköt bevetni, ha odafigyelünk étrendünkre. Tovább Így süthetünk egészségesebb sült krumplit