vaj címkével jelölt bejegyzések

A dietetikus gondolatai a vajról

A konyhában használt zsiradékok látszólag folyamatos háborúban állnak egymással. Sokszor hallunk a koleszterinről, zsírsavakról, különböző élelmiszeripari eljárásokról… Az okfejtések sora végtelen. Mi most Antal Emese dietetikussal, szociológussal, a TÉT Platform szakmai vezetőjével beszélgettünk arról, hogy a vaj barát vagy ellenség. Tovább A dietetikus gondolatai a vajról

33 féle vajat tesztelt a NÉBIH

Vajakat vizsgált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Szupermenta terméktesztjén. Mindennapjaink egyik alapvető élelmiszerét élelmiszer-biztonsági és minőségi szempontból egyaránt megvizsgáltuk. A 33 mintázott – köztük négy laktózmentes – vaj közül valamennyi biztonsággal fogyasztható. Ettől függetlenül 11 terméknél mégis intézkedniük kellett szakembereinknek. Tovább 33 féle vajat tesztelt a NÉBIH