Jégkrém-fogalom a Magyar Élelmiszerkönyv szemével

Nyári melegben az egyik legkedveltebb hűsítő finomság a jégkrém. De milyen követelmények vonatkoznak rá? Tovább olvasva megtudhatja!

A Magyar Élelmiszerkönyv a jégkrémek csoportját is szabályozza. Rendelkezik a termékek fogalmáról, összetevőiről, minőségi jellemzőiről. Ezen felül a fagyos finomságok csomagolási, tárolási és szállítási szabályait is meghatározták benne. Természetesen a jelölési alapszabályokkal együtt, hiszen ez az, amivel a vásárló is találkozik, amikor az üzletekben szemügyre veszi a termékeket.

Jégkrém-fogalom

A jégkrém a Magyar Élelmiszerkönyv irányelve által meghatározott összetevőkből áll, amely hőkezeléssel, rendszerint homogénezéssel, szükség szerint érleléssel és hűtött állapotban végzett habosítással, majd az ezt követő fagyasztással készül. Szilárd vagy pépes szerkezetű, csomagolt termék, amelyet fagyasztott állapotban tárolnak, szállítanak, árusítanak és fogyasztanak.

 A jégkrémek különböző csoportjairól és meghatározó összetevőiről hamarosan olvashat a Szupermentán!
Összetevők

Egy jégkrémben lehet zsiradék, fehérje, gyümölcs, továbbá – a meghatározott követelmények kielégítése mellett – egyéb összetevőket is tartalmazhat.  

Forrás: Magyar Élelmiszerkönyv

Tetszett? Oszd meg: Share on Facebook
Facebook