Rólunk

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szemléletformáló kampánya a Szupermenta az élelmiszerek tudatos kiválasztásához nyújt gyakorlati segítséget.

Azonban a Szupermenta nem csak a tudatosságra törekvő vásárlókhoz szól, hanem a termelőkhöz, az előállítókhoz és a kereskedőkhöz is. A honlapon található információk tehát nem csak a laikus érdeklődőknek, hanem az egyes szakterületek képviselőinek is bőven tartogat érdekességeket.

A Szupermenta terméktesztek mögött igazi csapatmunka áll, amelynek részesei:

  • hatósági szakemberek, akik szakmai tudásukkal vizsgálják, hogy helyes-e a termékek jelölése, a feltűntetett összetevők megfelelnek-e az előírásoknak. A helyszíni ellenőrzések során pedig a termelőknél vagy az üzemeknél alaposan ellenőrzik a technológiát, a higiéniát, az önellenőrzési rendszert és természetesen az alapanyagokat, hiszen a termék minőségét alapvetően ez határozza meg.
  • laboros szakemberek, akik megmérnek mindent olyan paramétert, amely érdekes lehet az adott termékcsoportra vonatkozóan. Ezeket a széles körű laboratóriumi vizsgálatokat elsősorban a NÉBIH nemzeti referencia laboratóriumaiban végzik.
  • kommunikációs szakemberek, akik feldolgozzák és fogyasztható, közérthető formába hozzák a számszerű eredményeket. Interjúkat, infografikákat, videókat és érdekes cikkeket készítenek. Az ő segítségükkel tudnak az érdeklődők betekinteni a terméktesztek hatósági munkafolyamataiba is.

Egy-egy termékteszt mögött számos szakember folyamatos és lelkes munkája áll. Bízunk benne, hogy munkánk során valóban hasznos, kézzel fogható segítséget tudunk nyújtani a vásárlóknak, hiszen ezért  jött létre a Szupermenta!