Lithothamnium alga és a szójaitalok – Mi a kapcsolat közöttük?

Hamarosan megjelenő szójaital terméktesztünk során az összetevőket vizsgálva felfedeztük, hogy alga kivonatot is tartalmaz néhány termék. Utána jártunk, vajon ez hogyan lehetséges?

Vannak olyan szójaitalok a boltok polcain, melyekhez előállításuk során Lithothamnium algából nyert kivonatot adnak. De miért is? A magyarázat első olvasatra igen egyszerűnek tűnik. Azzal a céllal adják hozzá ezt a kivonatot, hogy növeljék a szójaital kalcium tartalmát.

Nagyító alatt a Lithothamnium alga

A Lithothamnium magas ásványi anyag tartalmú vizek homokos tengerfenekén őshonos, a mészmoszatok rendjébe tartozó alga.

Külső megjelenése – a néhány centiméter hosszúra megnövő törzsével és az abból kinövő néhány milliméter hosszú ágaival – egy miniatűr fára emlékeztet. Jó porózus szerkezetének köszönhetően a tengerben lévő ásványi anyagok közül a kalciumot és a magnéziumot jelentős mennyiségben képes megkötni.

Lithothamnium calcareumFotó forrása: topsante.com

Összetételének harmadát tiszta, természetes, szerves kalcium képezi, amely az emberi szervezet számára az egyik legfontosabb ásványi anyag, hiszen hozzájárul a csontozat, a fogazat és a körmök egészségéhez.

A Lithothamnium nemzetségbe tartozó Lithothamnium calcareum alga vörös színű, csak szárítást követően változik a színe fehérré, ezért a belőle készült por nem okoz elszíneződést a szójaitalokban.

Szójaital terméktesztünk eredményeivel hamarosan jelentkezünk itt, a Szupermentán!
Tetszett? Oszd meg: Share on Facebook
Facebook