Miért eszünk virslit Szilveszterkor?

Babona, tradíció, vagy csak egy jó marketing a magyarázat? A kérdésre egyre többen keresik a választ.

A virsliforgalom jellemzően már december elején emelkedik. A pultban kapható és az előrecsomagolt termékek forgalma is megugrik. Mégsincs konkrét magyarázat arra, hogy miért az egyik legkedveltebb étele a Szilveszternek és az Újévnek.

Mivel maga a virsli is német nyelvterületről származik, feltételezhető, hogy szilveszteri fogyasztása is Németországból ered.

Azzal is összeköthető, hogy újévkor babonából szárnyast és halat sem szabad enni. A közhiedelem úgy tartja, hogy a hallal elúszik, a szárnyassal pedig elszáll a szerencse. Remek lehetőségként tekinthetünk tehát a sertéshúsból készült virslire, hiszen állítólag a malac kitúrja a földből a szerencsét.

Babona ide, babona oda, a finom virsli, ropogós kenyérrel, hozzá mustárt vagy tormát kínálva, biztosan ínycsiklandó perceket szerez az Újévben!

Tetszett? Oszd meg: Share on Facebook