Minőséget felelősséggel – avagy nagyító alatt a Groupama Aréna füve – Interjú Laczkó Zoltánnal, a stadion pályafenntartásának vezetőjével

Mivel mindannyiunk számára elérhető otthoni elfoglaltság a gyep ápolása, talán nem is gondolnánk, micsoda szakértelmet kívánó foglalkozás és mennyire összetett feladat a Groupama Aréna pályafenntartása. Fűmagkeverék terméktesztünk apropóján Laczkó Zoltánnal, a stadion pályafenntartásának vezetőjével beszélgettünk – többek között – arról, hogy mit jelent számára a minőség a fűmagok tekintetében, és hogy hogyan készül a pálya a szombati Magyarország-Horvátország válogatott találkozóra. – VIDEÓ!

Hamarosan megjelenő sport fűmagkeverék terméktesztünk kapcsán kérdeztük meg a stadion szakemberét a sportpálya ápolásának rejtelmeiről. Nagyon sok érdekességet tudhattunk meg, melyre laikusként talán nem is gondolnánk.

Ki feltételezi, hogy napi többszöri méréssel, majd az eredmények összevetésével is foglalkoznia kell. Az otthoni füvet is elég csupán locsolni és bizonyos időközönként levágni… Nos, a Groupama Aréna fűtakarója a fűmagkeverék kiválasztásától, a vetés pillanatának tervezésétől, a fóliázáson, lámpázáson és fűnyíráson át, egészen a vágásig, órára megtervezett, precíz mérnöki munka eredménye.

A kiemelkedő színvonalú környezethez a pálya is hozzátartozik, sőt – mondhatni – kulcsfontosságú eleme valamennyi labdarúgó eseménynek, hiszen nem mindegy, hogy végül milyen minőségű talajon léphetnek pályára a játékosok. A pálya fenntartása tehát nagy felelősség, és az elvárások nem kisebbek annak ellenére sem, hogy lehetnek előre nem tervezhető történések is, mint amilyen például az időjárás.

Az ápolt gyep nem feltűnő, sokkal inkább alapelvárás egy ilyen korszerű stadionban. Kimondottan jót jelent, ha nem a gyepre irányul a figyelem egy eseményen. Ahhoz hogy ez így legyen, videós összeállításunkban azt is bemutatjuk, milyen munkát végeztek el az aréna szakemberei a soron következő mérkőzést megelőzően.

Tetszett? Oszd meg: Share on Facebook
Facebook