Répatorta recept

Ne legyünk bizalmatlanok, ha zöldségből készült desszerttel találkozunk! Ízletes és egyben egészséges ínyencség ugyanis nem csak gyümölcs felhasználásával készíthető. A sárgarépa az év bármely szakában beszerezhető, ráadásul nem csak finom, de egészséges desszert varázsolható belőle az asztalunkra.

Elkészítési idő: 50 perc

Nehézségi fokozat: könnyű

Mennyiség: 8 adag

Hozzávalók:

  • 4 db sárgarépa
  • 2 dl olaj
  • 1,5 dkg cukor (helyettesíthető mézzel)
  • 4 db tojás
  • 4 dkg liszt (lehet teljes kiőrlésű)
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1-2 csipetnyi só
  • ízlés szerint: 1-2 teáskanál fahéj, pár csepp citromlé
  • vaj a tortaforma kikenéséhez
  • porcukor a díszítéshez

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A sárgarépákat megmossuk, majd pucolás után lereszeljük. Összekeverjük az olajjal és a cukorral. Miután a tojásokat megmostuk, és felvertük, hozzáadjuk a répás alaphoz, amivel jó alaposan összekeverjük. Egy másik tálban a lisztet összedolgozzuk a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval. Ízlés szerint kerülhet bele fahéj és pár csepp citromlé is. A lisztes keveréket fokozatosan adagoljuk a folyékony alapanyagokhoz, majd kevergetjük pár percig. Amíg melegszik a sütő, a tésztát egy kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük. Eldolgozzuk a tetejét. 30 percig sütjük. Ha a tűpróbateszten átmegy, akkor kivehetjük a sütőből. Hagyjuk kihűlni, ugyanis így könnyebb a szeletelés. Tálalás előtt megszórhatjuk egy kis porcukorral.

Jó étvágyat kívánunk!

Tetszett? Oszd meg: Share on Facebook
Facebook