Sonkás tészta recept Húsvét utánra

Megmaradt a húsvéti sonka? Mutatunk egy finom, egyszerű és gyors receptet, ami akár egy tökéletes tésztavacsora is lehet. A maradék sonka felhasználásával az élelmiszerpazarlást is elkerülhetjük. Emellett arra is kitérünk, hogy milyen élelmiszer-biztonsági szempontokra érdemes figyelni? Cikkünkből ez is kiderül!

Hozzávalók
  • 25 dkg sonka
  • 5-6 dkg füstölt szalonna
  • 2 db natúr tömlős krémsajt
  • 4 dl tejszín
  • 20 dkg tészta
  • 1 csomag zöldhagyma
Elkészítés

A füstölt szalonnát lepirítjuk és hozzáadjuk a kockára vágott sonkát. Miután a sonka is megpirult, felöntjük tejszínnel és hozzáadjuk a krémsajtot. Kevergetés mellett ízlés szerint borsozzuk. A tésztát sós vízben megfőzzük, a csomagon található utasítást követve.  A főtt tésztát leszűrjük, majd ráöntjük a szószt. Apróra vágott zöldhagymával tálaljuk.

Élelmiszer-biztonsági jó tanácsok

Számos dologra kell odafigyelnünk az ételek elkészítésekor, tálalásakor vagy akár az alapanyagok vásárlásánál. A NÉBIH RECEPTOR alkalmazásával könnyedén megtudhatjuk, hogy az általunk választott recept összetevőinél mire érdemes odafigyelni. Sonkás tészta esetében, fontos, hogy a sonkát főzésig, hűvös, szellős helyen tároljuk, főzés után pedig a hűtőbe tegyük.  A száraztésztát hűvös, száraz, fénytől védett helyen tároljuk. Ha felbontjuk, de nem használjuk fel mindet, akkor a maradékot szorosan zárjuk le, vagy tegyük egy jól zárható dobozba.  Figyeljünk a tejtermékek fogyaszthatósági idejére. A tejszín felbontást követően a maradékot hűtőszekrényben kell tárolni és 3 napon belül fel kell használni.

További élelmiszerbiztonsági tippekért keresd a NÉBIH Receptor alkalmazást!

 

Tetszett? Oszd meg: Share on Facebook
Facebook