Image default

Megfejtjük a burgonyakódot!

A-B-C, tudod mi ez? Oké, „nem szétfővő”, „kissé szétfővő” és „szétfővő”. Most? Na, figyelj!

Krisztus után 2016. szeptember 1-én, egy koránt sem titokzatos szervezet életbe léptette az úgynevezett burgonyakódot. Azóta mind az előre csomagolt, mind az ömlesztve árult burgonyák esetében fel kell tüntetnie a kereskedőknek a burgonya besorolását, vagyis már nem csak a fajtáról és a származási országról, hanem a jellemző főzési típusról (A-B-C) is tájékoztatniuk kell a vásárlókat.

Ez is érdekelheti

A burgonyakód a főzési típust – az adott fajtának megfelelően– három kategóriába sorolja: „A – saláta (nem szétfővő)”, „B – főzni való (kissé szétfővő)” és „C – sütni való (szétfővő)”. Az új, egységes jelölés jelentős segítséget nyújt a vásárlók számára, hogy az igényeiknek leginkább megfelelő terméket választhassák.

Figyeld a kódot! Figyeld a Szupermenát!

Kapcsolódó tartalmaink

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad További információk