Image default

A hortobágyi palacsinták mért tápanyagértékei

Hortobágyi palacsinta terméktesztünk alkalmával a kedveltségi és hatósági szempontok mellett a laboratóriumi analitikai mérések során az ételek tápanyagértékeinek vizsgálatára is sor került.

Ahogyan korábban, a részletes eredmények közzétételekor is megírtuk, a palacsinták tápanyag összetétele kapcsán a fehérje, zsír, szénhidrát és energia értékek laboratóriumi megállapítása is megtörtént.

Ez is érdekelheti

A palacsinták tápanyag értékeit nem vontuk bele a rangsort alakító tényezők közé. Van ugyanis, aki a több, van, aki a kevesebb tápanyagtartalom okán fogyaszt el egy-egy adag ételt, melynek 100 grammjára vonatkozó értékei tájékoztató jellegűek, és az összesen elfogyasztott étel mennyisége adja az összes tápanyag bevitelt.

A mért értékek között megtalálható a 21 vizsgált palacsinta energia értéke kj-ban és kcal-ban kifejezve. Ezenkívül a fehérje, zsír és összes szénhidrát értékek is megtekinthetőek alábbi táblázatunkban.

Kapcsolódó tartalmaink

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad További információk