Image default

Hogyan igényeljünk horgászengedélyt rövid időre, egyszerűen?

Ha időszakos horgászengedélyre van szükségünk, a legjobb megoldás a turista állami horgászjegy, amely 90 napon át belföldi horgászatra jogosít fel a hazánk területén található vízterületeken.

Ez is érdekelheti

Mi az a turista állami horgászjegy?

A turista állami horgászjegy olyan, magyar és külföldi állampolgárok számára, meghatározott díj ellenében, meghatározott időszakra, meghatározott szabályok szerinti horgászatra feljogosító állami horgászjegy, amely a törvény hatálya alá tartozó vízterületeken lehetővé teszi a horgászati tevékenység végzését.

Mire ad használati engedélyt?

A turista állami horgászjeggyel rendelkező személy egy – legfeljebb három, darabonként legfeljebb háromágú, horoggal felszerelt – horgászkészséget, valamint egyidejűleg egy darab, 1 m2 -nél nem nagyobb csalihalfogó emelőhálót használhat.

Miért van szükség engedélyre?

A halgazdálkodási vízterületeken a hal fogása és a halfogásra irányuló tevékenység horgászat esetén állami horgászjegy vagy turista állami horgászjegy és a hozzátartozó fogási napló birtokában folytatható.

A nyilvántartott halgazdálkodási vízterületen halfogási tevékenység végzéséhez fogási napló, valamint, ha azt nem a halgazdálkodásra jogosult vagy a halászati engedéllyel rendelkező személy végzi, a halgazdálkodásra jogosult területi jegye is szükséges.

Mennyibe kerül? Hogy lehet megvásárolni?

A turista állami horgászjegy díja 2.000 Ft, melyet online felületen, kizárólag bankkártyával tudnak az igénylők kiegyenlíteni.

Meddig érvényes?

A turista állami horgászjegy a váltás időpontjától számítva a 90. nap végéig érvényes, mely nyilvántartott halgazdálkodási vízterületen az érvényességi időtartamán belül szintén érvényes területi jeggyel jogosít horgászatra.

Hol igényelhető?

A Nébih által működtetett on-line rendszeren keresztül a tuhir.nebih.gov.hu weboldalon.

Kapcsolódó tartalmaink

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad További információk