Ice pezsgő mint új trend

A frissítő buborékos italok és a jégkockák koccanása a pohárban mindannyiunk számára ismerős kép. Egy új, feltörekvő trend azonban egészen más értelmet ad ennek az élménynek: ez az Ice pezsgő. Sokan a klasszikus száraz vagy édes változatokat kedvelik, ismerjük a fehér és rozé verziókat is – de jégre öntve talán még nem próbáltuk. Hogyan válik egy italból életérzés? Mutatjuk!

A jégpezsgő koncepciója

A pezsgőt hagyományosan 6-10 °C-on fogyasztjuk, és akárcsak a vörösbort jéggel sosem kínáljuk, hiszen az aromái szobahőmérsékleteken bontakoznak ki igazán. De akkor honnan ered az Ice, vagyis a jégpezsgő koncepciója?

Ebben az esetben a pezsgőt kifejezetten jéggel való fogyasztásra készítik. Az ital intenzívebb, gyümölcsösebb ízvilággal és alacsonyabb savtartalommal rendelkezik, így a jég nem tompítja, hanem frissíti az élményt. A pezsgő több buborékot tartalmaz, ezért a zamatossága akkor sem vész el, amikor a jég lassan olvadni kezd. Ízjegyei épp ekkor, a jégre öntést követően bontakoznak ki teljes pompájukban.

Hogyan fogyasszuk?

Az eredeti pezsgőspohárhoz képest az Ice pezsgőt nagyobb pohárban ajánlott fogyasztani, legyen az boros vagy ballonpohár. Így az intenzív, gyümölcsös aromák szabadabban kibontakozhatnak, és nem rekednek meg a pohár peremén belül. Tálaláskor a jégkockák mellé friss gyümölcsök, például eper, áfonya vagy citruskarikák, illetve fűszernövények, mint a menta és bazsalikom, is kerülhetnek, amelyek tovább fokozzák az ízélményt.

Miért lett ennyire trendi?

Bár a pezsgő így lazább itallá válik, mégis elegáns marad: könnyen fogyasztható, ugyanakkor megőrzi prémium karakterét. Új értelmet ad a pezsgőzésnek az ünneplés italából stílusos, mindennapi frissítővé lép elő.

Tökéletes alkalmak Ice pezsgőhöz

Az Ice pezsgő titka éppen abban rejlik, hogy fogyasztása nem igényel különleges alkalmat, önmagában is eseménnyé válik. Tökéletes választás egy nyári piknikhez vagy vízparti estéhez, de ugyanilyen jól illik egy baráti összejövetelhez, koktélpartihoz vagy akár aperitifként, könnyed desszertek mellé.

Nemcsak egy új fogyasztási forma, de egy kortárs életérzés is, ami a luxust és a könnyedséget egyesíti egyetlen jéggel teli pohárban. Egy korty és biztossá válik: a nyár soha nem ér véget.

Forrás: David Lebovits: Champagne On Ice, 2019.

Kapcsolódó tartalmaink

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad További információk