Image default

Házi májkrém recept

A boltok polcain lévő májkrémek népszerű termékek, ugyanakkor otthon is ízletes májkrém készíthető. Érdemes kipróbálni az alábbi egyszerű májkrém receptet!

Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemáj
  • 15 dkg vaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 tk só
  • bors ízlés szerint
  • 1 mk majoranna
  • 2 db jégkocka
Elkészítés:

Első lépésként pucoljuk meg a hagymákat és tisztítsuk meg a májat. Az apróra vágott vöröshagymát egy evőkanálnyi vajon pároljuk puhára, majd adjuk hozzá a szeletekre vágott fokhagymát és a megtisztított csirkemájat.

Magas hőmérsékleten pirítsuk le a májat, ügyelve arra, hogy szaftos maradjon.

Ízesítsük sóval, ízlés szerint borssal és majoránnával. Majd vegyük le a tűzről és hagyjuk hűlni egy kis ideig.

Ezt követően az egészet tegyük az aprítógépbe, és a maradék vajat hozzáadva dolgozzuk teljesen simára, krémesre. Végül dobjunk bele két jégkockát, hogy tovább turmixolva habos végeredményt kapjunk.

Simítsuk egy kisebb tálkába az elkészült májkrémet, és tegyük pihenni pár órára a hűtőszekrénybe.

Fogyasztáskor kenhetjük kenyérre vagy pirítósra is, tálaljunk mellé friss zöldségeket!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Kapcsolódó tartalmaink

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad További információk