Image default

Jön a 100. teszt!

Igazi mérföldkőhöz érkeztünk, ugyanis a Szupermenta 2014-es indulása óta 100 termékkör komplex vizsgálatát végeztük el. Ez alkalomból számot vetettünk az elmúlt időszakban elért sikereinkről, szakmai és kommunikációs eredményeinkről. Hamarosan pedig a 100. teszt részleteiről is beszámolunk!

A Szupermenta az epres joghurtok tesztjével indult útjára 2014 novemberében. Azóta előre meghatározott terv alapján, az aktualitásokat is figyelembe véve, hónapról hónapra más-más termékkör összehasonlító vizsgálatának eredményeit tesszük közzé, így hamarosan már a 100. teszttel jelentkezünk.

Tudta?

Terméktesztjeink egyediek és utánozhatatlanok, hiszen a Nébih szakértő munkatársai állnak mögötte. A hivatal hatósági felügyelői azt vizsgálják, hogy a termékek megfelelnek-e az előírásoknak. A termelőknél, üzemekben vagy a vendéglátóhelyeken tartott helyszíni ellenőrzések alkalmával sor kerül a technológia, a higiénés körülmények, az önellenőrzési rendszer és természetesen az alapanyagok ellenőrzésére is. A Nébih laboratóriumaiban a szakemberek minden olyan paramétert megmérnek, melyek fontosak lehetnek az adott termékcsoport vonatkozásában. A hatósági és a laboratóriumi vizsgálatok kiegészítéseként pedig szakértők és laikusok értékelik a termékeket az ún. kedveltségi vizsgálaton.

A vizsgált termékkörökkel a termékkategóriák is folyamatosan bővültek az évek során. Az élelmiszerektől kezdve az alkoholos italokon, a vetőmagokon és az állatgyógyászati termékeken át egészen az étrend-kiegészítőkig terjed a „tesztalanyok” sora, sőt idén nyáron már a létesítmények ellenőrzése felé is nyitottunk a kutyapanzió-teszttel.

A terméktesztek kiegészítéseként bizonyos esetekben termékpróbát, felmérést is folytatunk. Legutóbb például csomagoltburgonya-tesztünkhöz kapcsolódva tovább vizsgáltuk a krumplikat, és megnéztük a szolanin-, cukor- és beltartalmukat. Továbbá annak is utánajártunk, hogy fogyasztható-e a zöldre színeződött burgonya.

Büszkék vagyunk!

Hatalmas elismerés számunkra, hogy programunkat szemléletformáló tevékenységének és országos ismertségének köszönhetően 2022 januárjában az Agrárminisztérium Ágazati Értéktárába felvették nemzeti értékként.

„Nemzeti érték: a magyarság és a magyarországi államalkotó nemzetiségek tevékenységéhez, termelési kultúrájához, tudásához, hagyományaihoz, a magyar tájhoz és élővilághoz kapcsolódó, nemzetünk történelme, valamint a közelmúlt során felhalmozott és megőrzött minden szellemi és anyagi, természeti, közösségi érték vagy termék, illetve a tájhoz és élővilághoz kapcsolódó materiális vagy immateriális javakat magába foglaló tájérték, amely tanúskodik egy emberi közösség és az adott terület történelmi kapcsolatáról” (Forrás: 2012. évi XXX. törvény)

Eredményeink számokban

Tekintsünk vissza, és vegyük számba a fontos mérföldköveket, adatokat:

Az egyes tesztek részletei és eredményei elérhetőek a Terméktesztek fő menüpontból.

Szupermenta embléma

Az adott termékcsoport tesztjének első három helyezettje egy évig használhatja a termékek csomagolásán, valamint online felületeken a Szupermenta emblémát. A vásárlóknak bizonyíték, a gyártók, forgalmazók számára pedig presztízs a Szupermenta emblémával ellátott termék.

A 7 év szakmai eredményei számokban:

szakmai eredmények

Fontosnak tartjuk, hogy minél több emberhez eljussanak a termékek minőségével és az élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos üzenetek, ezért több különböző felületen is jelen vagyunk, és közzétesszük ezeket a tartalmakat.

Weboldalunk mellett a közösségi média felületeinken is hasznos és szórakoztató tartalmakkal, érdekességekkel készülünk a követőinknek. A Szupermenta Facebook és Instagram oldala már évek óta sikeresen működik, idén nyáron pedig TikTokon is megjelentünk.

A Nébih Youtube csatornáján saját lejátszási listával rendelkezünk, melyen rendszeresen közzétesszük legújabb videóinkat. Sokak számára ismert már a Szupermenta hírlevele, a Mentalevél is, mellyel első kézből értesülhetnek a legfrissebb teszteredményeinkről.

Lássuk, milyen eredményeket értünk el az olvasóinkkal, követőinkkel, azaz Önökkel közösen!

kommunikációs eredmények

A hatósági, a laboratóriumi és a kommunikációs szakemberekkel már dolgozunk a következő teszteken. A célunk továbbra is az, hogy érdekes, hasznos információkkal szolgáljunk, és a különböző vizsgálatokkal alátámasztott, hiteles szakvéleményekkel segítsük a vásárlókat. Kövessenek minket a következő 100 teszt folyamán is! 😊

A 100. szereplő

A vizsgálatok már lezajlottak, a 100. teszt eredményeire azonban még néhány napot várni kell. Annyit viszont elárulhatunk, hogy a jubileumi teszt főszereplői az instant kakaóitalporok lesznek. Hamarosan bemutatjuk tehát a vizsgálat részleteit, és az is kiderül, hogy mely termékek kerültek a dobogóra.

Kapcsolódó tartalmaink

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad További információk