Image default

Üvegbe zárt ízek

Befőzni jó! Kicsit macerás, mert időigényes, gondos előkészítést és folytonos kevergetést igényel, de az eredmény mindenképpen megéri! Akár süteményhez használjuk, akár önmagában fogyasztjuk, az ízhatás össze sem hasonlítható. Hiába a házi, az házi!

Bár pozitívum, hogy a legtöbb bolti lekvárkészítményt is hőkezeléssel tartósítják, a cukortartalmuk mégis meghaladja az otthon gyakran használt receptekét. Jó tudni, hogy a bolti készítmények jelölésén a gyümölcstartalom mellett, az összcukortartalmat külön fel kell tüntetni (kivéve, ha a tápértékjelölésben szerepel), ami számszerűleg tartalmazza az adott gyümölcs cukortartalmát is, így lehet az, hogy egy 100 g-os termékben 60 % cukor és 45% gyümölcs található. A gyártók is egyre inkább törekednek arra, hogy minél kevesebb egyéb összetevő kerüljön a termékekbe (sűrítőanyagok, tartósítók), de azért mindenkit bátorítanánk az otthoni befőzésre, mert befőzni jó!

Ez is érdekelheti

lekvár

Kapcsolódó tartalmaink

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad További információk