A boltok polcain lévő májkrémek népszerű termékek, ugyanakkor otthon is ízletes májkrém készíthető. Érdemes kipróbálni az alábbi egyszerű májkrém receptet!
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj
- 15 dkg vaj
- 1 db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 tk só
- bors ízlés szerint
- 1 mk majoranna
- 2 db jégkocka
Elkészítés:
Első lépésként pucoljuk meg a hagymákat és tisztítsuk meg a májat. Az apróra vágott vöröshagymát egy evőkanálnyi vajon pároljuk puhára, majd adjuk hozzá a szeletekre vágott fokhagymát és a megtisztított csirkemájat.
Magas hőmérsékleten pirítsuk le a májat, ügyelve arra, hogy szaftos maradjon.
Ízesítsük sóval, ízlés szerint borssal és majoránnával. Majd vegyük le a tűzről és hagyjuk hűlni egy kis ideig.
Ezt követően az egészet tegyük az aprítógépbe, és a maradék vajat hozzáadva dolgozzuk teljesen simára, krémesre. Végül dobjunk bele két jégkockát, hogy tovább turmixolva habos végeredményt kapjunk.
Simítsuk egy kisebb tálkába az elkészült májkrémet, és tegyük pihenni pár órára a hűtőszekrénybe.
Fogyasztáskor kenhetjük kenyérre vagy pirítósra is, tálaljunk mellé friss zöldségeket!