Image default

A legkedveltebb száraz macskaeledelek

Legújabb terméktesztünk során a száraz macskaeledelek kerültek célkeresztbe. A „kedveltségi” vizsgálaton marha- és csirkehúsos, illetve halas száraz eledelek vettek részt. Ha kíváncsi, hogyan zajlott a macskatápok kedveltségi tesztelése, olvassa el cikkünket!

A Szupermenta kedveltségi teszt célja, hogy a termékeket vizsgálva, vásárlói döntést befolyásoló szempontokkal is kiegészítse a Nébih hatósági és laboratóriumi vizsgálatait.

Számunkra kiemelkedően fontos, hogy szakértő és laikus tesztelők egyaránt értékeljék a termékeket, így több különböző, akár eltérő vélemény is megjelenhet a végeredményben, amelynek köszönhetően általános képet kaphatunk.

Milyen szempontok alapján teszteltük a száraz macskaeledeleket?

A termékek „kedveltségi” tesztelése során, az alábbi kérdésekre kerestük a válaszokat:

  • A csomagoláson feltüntetett információk a vásárlók számára kellően érthetők, informatívak? A jelölés magyar nyelvű, és tartalmazza-e: a célzott állatfajt, a takarmány típusát, az adagolási és tárolási előírásokat, a termék lejárati idejét? Egyéb állítások, figyelmeztetések feltüntetésre kerültek?
  • Milyen a termék csomagolása? Könnyen nyitható, zárható, kiszerelése kényelmes felhasználást tesz lehetővé?
  • Milyen a termék szaga (az állattartó szempontjából)? Aromás, akár még kellemesnek is mondható vagy éppen kellemetlen, zavaró, undort keltő?
  • Milyen a termék állománya (az állattartó szempontjából)? Egyöntetű, tetszetős alakú és színű vagy éppen töredezett, szétesett, poros?
  • Szennyezett-e a termék, található-e a csomagolás felbontása után idegen szennyező anyag?

A „kedveltségi” vizsgálat eredményei alapján a résztvevők által legfontosabbnak ítélt szempont a csomagoláson feltüntetett információ volt.

A termékek rangsora ezúttal nem csupán a „kedveltségi” vizsgálat eredményeit tükrözi. Hivatalunk szakemberei összevetették a termékek csomagolásán feltüntetett analitikai összetevők és adalékanyagok mennyiségét a laboratóriumi vizsgálatok során mért értékekkel. Az összesített rangsor így a hatósági vizsgálat és a „kedveltségi” vizsgálat eredményei alapján született meg.

A száraz macskaeledelek rangsora

A marhahúsos száraz eledelek versenyében első helyen a Happy Cat Adult Sterilised Voralpen-Rind Teljes értékű eledel végzett, a második helyezést a Purina ONE Bifensis Dual Defense Sterilcat Teljes értékű állateledel érte el, míg harmadikként a Pet Specialist Teljes értékű száraz állateledel zárt a Szupermenta rangsorában.

Marhahús_dobogó

A csirkehúsos száraz macskaeledelek között az IAMS for Vitality Indoor prémium állateledel érte el az első helyezést. Második lett a Lechat Excellence Adult teljes értékű szárazeledel, míg harmadikként a Perfect Fit Sterile 1+ Teljes értékű állateledel zárta a dobogót.

macskaeledel

A halas száraz macskatápok között első helyezést ért el a Happy Cat Adult Atlantic-Lachs Teljes értékű állateledel, második helyezést ért el a Carnilove gabona- és burgonyamentes táplálék, míg a harmadik helyen a MultiFit Adult Teljes értékű takarmány végzett.

halas dobogó
marha_macskaeledel
csirke_macskaeledel
hal_macskaeledel

Kapcsolódó tartalmaink

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad További információk