Ha egyszerűen elkészíthető, ugyanakkor finom és különleges desszertre vágyunk, készítsünk sajttortát! Nem igényel nagy rutint, és a kezdők számára is garantált a siker!
Ez is érdekelheti
Hozzávalók:
- 215 g édes zabkeksz
- 100 g vaj/margarin
- 500 g mascarpone
- 1 doboz natúr krémsajt
- 1 tubus tejszínes krémsajt
- 1 kis doboz tejföl
- 1 citrom leve + héja
- 2 ek. liszt (lehet teljes kiőrlésű)
- 5 ek. cukor (helyettesíthető mézzel)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 db tojás
- Ízlés szerint áfonya (tetejére szórva)
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 170 °C fokra.
Daráljuk le a kekszet és keverjük össze az olvasztott vajjal, majd egy tortaforma aljába egyenletesen dolgozzuk el. Helyezzük a felmelegített sütőbe kb. 10 percre.
Miközben sül, keverjük össze a többi hozzávalót (a krémsajtokat, a tejfölt, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, a lisztet, a cukrot/mézet, a vaníliás cukrot és a tojásokat).
10 perc elteltével vegyük ki a sütőből a kekszalapot, és öntsük rá a masszát. Simítsuk el egyenletesen a tetejét, ízlés szerint díszítsük áfonyával, majd helyezzük vissza a 170 °C fokos sütőbe további 50 percre.
Másnapra érnek össze igazán az ízek, ezért érdemes a kihűlt tortát egy éjszakát hűtőben pihentetni.