Image default

Áfonyás sajttorta

Ha egyszerűen elkészíthető, ugyanakkor finom és különleges desszertre vágyunk, készítsünk sajttortát! Nem igényel nagy rutint, és a kezdők számára is garantált a siker!

Ez is érdekelheti

Hozzávalók:
  • 215 g édes zabkeksz
  • 100 g vaj/margarin
  • 500 g mascarpone
  • 1 doboz natúr krémsajt
  • 1 tubus tejszínes krémsajt
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 citrom leve + héja
  • 2 ek. liszt (lehet teljes kiőrlésű)
  • 5 ek. cukor (helyettesíthető mézzel)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • Ízlés szerint áfonya (tetejére szórva)
Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 170 °C fokra.

Daráljuk le a kekszet és keverjük össze az olvasztott vajjal, majd egy tortaforma aljába egyenletesen dolgozzuk el. Helyezzük a felmelegített sütőbe kb. 10 percre.

Miközben sül, keverjük össze a többi hozzávalót (a krémsajtokat, a tejfölt, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, a lisztet, a cukrot/mézet, a vaníliás cukrot és a tojásokat).

10 perc elteltével vegyük ki a sütőből a kekszalapot, és öntsük rá a masszát. Simítsuk el egyenletesen a tetejét, ízlés szerint díszítsük áfonyával, majd helyezzük vissza a 170 °C fokos sütőbe további 50 percre.

Másnapra érnek össze igazán az ízek, ezért érdemes a kihűlt tortát egy éjszakát hűtőben pihentetni.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Kapcsolódó tartalmaink

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad További információk