Image default

Amit a meggysörről tudni érdemes

A nyári melegben igazán jól tud esni egy hűsítő meggysör. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány tudnivalót erről az egyre népszerűbb italról. Ha kíváncsi, olvasson tovább!

Érdekességek a meggysörről:

  • Eredetileg a belga Kriek elnevezésű sörökhöz használtak meggyet, ezzel ellensúlyozták az alkoholt és a keserűséget.
  • Az első magyar ízesített sör elkészítése a Szent András Sörfőzdéhez köthető. A 3,7 térfogatszázalékos meggysörrel 17 hónapig kísérleteztek. Nem aromával vagy szörppel, hanem valódi gyümölcs, illetve sűrítmény felhasználásával készítették.
  • Az ízesített sörök – így a meggysör is – a kevert típusú sörök közé tartozik. Ezek nem sorolhatók egyértelműen a lagerek, ale-ek vagy búzasörök kategóriájába, bár bizonyos tulajdonságaikban vagy sörfőzési technológiáikban osztozhatnak.
  • A meggysört vörös, bordó szín jellemzi. A meggyes íz ellensúlyozza a komló keserűségét, a gyümölcsös jelleget pedig az enyhe komló- és a malátaillat egészíti ki.
  • A sör meggyes jellege származhat friss gyümölcsből, meggysűrítményből, -püréből, -velőből vagy aromából is.

Forrás: Greg Hughes: Házi sörfőzde; Faragó József: Kézműves sör kalauz

Kapcsolódó tartalmaink

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad További információk