Image default

A legkedveltebb meggyes sörök

A meggyes sörök hatósági és laboratóriumi ellenőrzése mellett ezúttal sem maradhatott el a kedveltségi vizsgálat. Kíváncsi, mely termékek kerültek a dobogóra ebben a kategóriában? Cikkünkből kiderül.

A Szupermenta kedveltségi teszt célja valamennyi terméktípus esetében az, hogy a termékeket vizsgálva, ízlelve egyéb, fogyasztói szempontból releváns információkkal egészítse ki a Nébih hatósági és laboratóriumi vizsgálatait.

A kedveltségi vizsgálat során fontos, hogy szakértő és laikus kóstolók egyaránt pontozzák a termékeket, így ugyanis több különböző, akár eltérő vélemény is megjelenhet a végeredményben.

Vásárlói szempontokat figyelembe véve a résztvevők 19 meggyes sört kóstolhattak meg.

A termékek értékelése most is „vak-kóstolásos” módszerrel történt, azaz a tesztelők nem tudták, mely sorszám, melyik márkát takarja.

A résztvevők összesen hat szempont mentén értékelték a meggyes söröket.

  • Külső megjelenést tekintve tiszta, tükrös és fényes megjelenésű, meggyre jellemző halványpiros árnyalatú. Tartós, tömör, apró buborékos habszerkezet jellemzi. Üledéktől és zavarodástól mentes.
  • A termék illata megfelelő, ha tiszta, harmonikus, kellemes, aromás, meggyre jellemző illatú.
  • Íze tiszta, kerek, telt, tartós, harmonikus. Kellemes meggyíz, lágy keserűség és kiegyenlített testesség jellemzi.
  • A meggyíz intenzív, az összhatás üdítő és kiegyensúlyozott.
  • Recenciát illetően, kellemesen csípős ízhatást nyújt.
  • Keserűség szempontjából finoman kesernyés, enyhén karakteres.

A kedveltségi vizsgálat során, minden értékelési szempontot figyelembe véve, az élen a Kézműves Meggyes sör végzett. A második helyezést a Lindemans Kriek Meggyes sör nyerte el, míg a dobogó harmadik fokára a St. Louis Kriek Meggyel ízesített belga sör léphetett fel.

meggyes sör
meggyes sör

Kapcsolódó tartalmaink

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad További információk