A boltok polcain sokféle desszerttel találkozhatunk. Összetevőjüket tekintve azonban igen nagy különbségek lehetnek közöttük. Vajon mindegyik túróból készül? Ha kíváncsi, mit rejthet a kakaós bevonat, olvasson tovább!
A túródesszertek fő összetevője – nem meglepő módon – a túró, ami lehet zsírszegény vagy félzsíros, de akár laktózmentes túróból is készülhet a kedvenc desszertünk.
A kellemes és lágy állag érdekében a túrót – többek között – vajjal vagy margarinnal, esetleg tejporral vagy tejsavóporral keverik össze. A desszert édes ízét a cukor, cukormentes termékek esetében pedig az édesítőszer adja.
Sokak számára talán meglepő lehet, de vannak olyan termékek, melyek formájukat és ízüket tekintve is nagyon hasonlítanak a túródesszertekhez, valójában azonban nem túróból készülnek!
A terméktesztünkben szereplő bevonatos, tejalapú desszertek fő összetevőjét az úgynevezett zsírszegény savanyú tej-alvadék képezte. Ez általában pasztőrözött sovány tejből, sovány tejporból és tejsavbaktérium-kultúrából áll. A kívánt állag eléréséhez növényi zsírkészítményt kevernek hozzá, az édes íz kialakításához pedig ebben az esetben is cukrot adnak a masszához.
Érdemes tehát megnézni a csomagoláson feltüntetett információkat, hogy az igényünknek, ízlésünknek megfelelő terméket vásároljuk meg!