Megmaradt a húsvéti sonka? Mutatunk egy finom, egyszerű és gyors receptet, ami akár egy tökéletes tésztavacsora is lehet. A maradék sonka felhasználásával az élelmiszerpazarlást is elkerülhetjük. Emellett arra is kitérünk, hogy milyen élelmiszer-biztonsági szempontokra érdemes figyelni? Cikkünkből ez is kiderül!
Hozzávalók
- 25 dkg sonka
- 5-6 dkg füstölt szalonna
- 2 db natúr tömlős krémsajt
- 4 dl tejszín
- 20 dkg tészta
- 1 csomag zöldhagyma
Ez is érdekelheti
Elkészítés
A füstölt szalonnát lepirítjuk és hozzáadjuk a kockára vágott sonkát. Miután a sonka is megpirult, felöntjük tejszínnel és hozzáadjuk a krémsajtot. Kevergetés mellett ízlés szerint borsozzuk. A tésztát sós vízben megfőzzük, a csomagon található utasítást követve. A főtt tésztát leszűrjük, majd ráöntjük a szószt. Apróra vágott zöldhagymával tálaljuk.
Élelmiszer-biztonsági jó tanácsok
Számos dologra kell odafigyelnünk az ételek elkészítésekor, tálalásakor vagy akár az alapanyagok vásárlásánál. A Nébih Receptor alkalmazásával könnyedén megtudhatjuk, hogy az általunk választott recept összetevőinél mire érdemes odafigyelni. Sonkás tészta esetében, fontos, hogy a sonkát főzésig, hűvös, szellős helyen tároljuk, főzés után pedig a hűtőbe tegyük. A száraztésztát hűvös, száraz, fénytől védett helyen tároljuk. Ha felbontjuk, de nem használjuk fel mindet, akkor a maradékot szorosan zárjuk le, vagy tegyük egy jól zárható dobozba. Figyeljünk a tejtermékek fogyaszthatósági idejére. A tejszín felbontást követően a maradékot hűtőszekrényben kell tárolni és 3 napon belül fel kell használni.