Image default

Szupermenta embléma

A minőség záloga

Három Szupermenta embléma használót kérdeztünk a tapasztalataikról.

A Szupermenta terméktesztek attól egyediek, hogy a kedveltségi vizsgálatokat hatósági és laboratóriumi ellenőrzések egészítik ki. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szemléletformáló kampányaként a biztonság kérdésköre mellett ez a projekt a minőségre koncentrál. A Szupermenta teszteredményeivel az élelmiszerek tudatos kiválasztásához nyújt gyakorlati segítséget. A szupermenta.hu honlapon található cikkekkel, grafikákkal, videókkal pedig betekintést enged olvasóinak az adott termékcsoportról szóló érdekességekről.

sport fűmagkeverékek tesztjén az első és második helyet is az Agro-Largo Mezőgazdasági és Kereskedelmi Kft. termékei szerezték meg. Júniusban a cserepes bazsalikomok vizsgálatánál az Iván Virág Kft. növénye a dobogó második fokára állhatott. A tavalyi év utolsó terméktesztjén az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. által forgalmazott sertésvirslik a második és harmadik helyen végeztek.

Alábbi írásunkban a három emblémahasználó vállalat, a cég vezetői összegezték eddigi tapasztalataikat. Azt is megkérdeztük, hogy mit gondolnak a minőségről és természetesen a Szupermentáról.

Szupermenta: Ismerték a Szupermentát a terméküket érintő tesztet megelőzően?
Iván Virág: Természetesen ismertük. Kedvencünk a fagyi teszt a Balaton körül, ami alapján több fagyizót is meglátogattunk. Nagy segítség volt, hogy tudtuk, hova kell menni jó fagyiért.

Szupermenta: Kaptak valamilyen visszajelzést a vásárlóktól a termékkel, illetve az embléma használatával kapcsolatban?

ALDI: A decemberi Nébih teszten az ALDI Frankfurti virsli második, a Frankfurti koktél virsli pedig a harmadik helyen végzett, ezzel mindkét termékünk elnyerte a Szupermenta-logó használatának jogát. Nagyon örültünk a szakmai elismerésnek, büszkék vagyunk arra, hogy termékeink egy ilyen szigorú, sokrétű minősítésen is szép eredményeket értek el. Természetesen nemcsak a hatóság visszajelzéseinek, támogatásának örülünk, nagyon fontos számunkra az is, hogy vásárlóink mit gondolnak termékeinkről. Büszkén mondhatjuk, hogy a Szupermenta-logót elnyert virslijeink az ő körükben is nagy sikert aratnak, szeretik és keresik is áruházainkban ezeket a termékeket.

 

Aldi sertésvirsli Szupermenta: Tájékoztatták valamilyen módon vásárlóikat a teszt eredményeiről?
Agro-Largo: Természetesen, kihasználtuk ezt a lehetőséget és szóban, körlevélben is tájékoztattuk partnereinket az elért eredményről. Leveleink aljára felkerült a “dobogós” ábra, így minden kimenő levél alján ez szerepel! Nagyon hatékonynak tűnik ez a megoldás, mert akiknek még ismeretlen a logó, azok rögtön tájékozódnak. Kiváló ötlet volt ez a használható matrica, hiszen megemeli a díj rangját is, és még az ismertséget is növeli, amire szerintünk nagy szükség van.
ALDI: Természetesen tájékoztatjuk vásárlóinkat a termékteszt eredményéről: weboldalunkon és szórólapunkon is informáljuk őket, február végétől pedig a virslik csomagolására is felkerül a logó.

Szupermenta: Mit jelent a minőség a helyezett termékük szemszögéből?
Iván Virág: A bazsalikom fajtaválasztásánál a legfőbb szempont az íz intenzitása. Ezen kívül, hogy a fajta otthoni körülmények között többször is levágható legyen. Nagyon jó látni a jó fajtaválasztás eredményét akár a vevőinknél, vagy most már a Szupermenta teszten is.

Bazsalikom embléma
Agro-Largo: Számunkra kiemelten fontos a termékek minősége, mivel a vetőmagok “bizalmi“ termékek. Vásárláskor a magok látványa nem nyújt esztétikai élvezetet és jelentős különbséget sem mutat a konkurens termékekkel szemben. Így csak és kizárólag a minőség és a megbízhatóság az, amivel érvelhetünk! Ez meg csak hosszabb távon igazolható.
ALDI: Az ALDI Magyarországra a felelős vállalatirányítás elvei érvényesek, amelyek kiterjednek vásárlóinkra, a beszállítói láncra, munkatársainkra, a társadalomra és környezetünkre is. Vásárlóinkra való tekintettel élelmiszereink és fogyasztási cikkeink biztonsága és megbízhatósága a legfontosabb számunkra, akár tesztgyőztes egy termék, akár nem. Minőségbiztosítási rendszerünkben termékeinkre gyakran a törvényi előírásoknál szigorúbb normákat határozunk meg. Célunk, hogy vásárlóink számára a legmagasabb minőségű termékeket biztosítsuk és ennek kiváló visszacsatolása a Szupermenta-teszten elért eredmény is. Beszerzőink és szállítóink is azon dolgoznak, hogy élelmiszereink receptúráját folyamatosan fejlesszék, javítsák – vásárlóink ízlésvilágát figyelembe véve. A folyamatos ellenőrzés és az összetevők minőségének szabályozása elsődleges szempont minőségbiztosítási rendszerünkben, amelyek betartását rendszeresen ellenőrzik független bevizsgáló intézetek.

Szupermenta: Termékeiket talán sok felületen górcső alá vették már. Hogyan tekintenek ezekre a vizsgálatokra, azon belül is a Szupermenta tesztjeire?
Iván Virág: Mi magunk nem szoktuk saját termékeinket külön teszt alá vetni, hiszen tudjuk mit adunk a növényeinknek és mit nem. A vevőink is bíznak bennünk, hiszen a nevünket adjuk a cégünk nevéhez és a márkánkhoz is! A legeredményesebb teszt, amikor a kilenc éves fiunk egy egész tál mozzarella paradicsom – persze bazsalikommal – elfogyasztása után azt mondta: „Nem szeretem ezeket a zöld leveleket, de ez finom volt! Mikor csinálsz még?” A viccet félretéve, nagyon jó, hogy ilyen sokrétű, független teszten szerepelhetett bazsalikomunk.
Agro-Largo: Termékeinket többfajta módon és helyen tesztelték már, amelyeken hasonlóan kedvező eredményeket értünk el. Számunkra nagyon kedvezőek ezek, mert mi csak egy “ígéretet” tudunk adni, amihez még sok minden szükséges – többek között gondos talaj-előkészítés, megfelelő hőmérséklet, nap, víz –, hogy valóban megkapja a vevő az áhított, ragyogó zöld pázsitot. Tehát minden objektív mérés, tesztelés a mi munkánkat igazolja és segíti. Azóta rendszeresen figyeljük a többi Szupermenta tesztet is, mert hitelesnek tartjuk az értékelést, és mi is szeretnénk tájékozódni a többi termék valódi tartalmáról, minőségéről.

 

sport fűmag

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad További információk