Image default

Tudnivalók a dobozos tejeskávékról

Rohanó világunkban a praktikus, gyorsan, könnyedén elérhető dolgok egyre népszerűbbek. Talán éppen ezért a dobozos tejeskávék is egyre keresettebbek az utóbbi években, így ma már sokféle formában és ízben találkozhatunk velük a boltok polcain. Nézzük, mit érdemes tudni róluk!

Miért népszerűek?

Ha felborul a reggeli rutin, vagy kirándulni megyünk, vagy egyszerűen csak jól esne egy kávé ízű hűsítő a nyári melegben… Ilyenkor például jól jöhet egy dobozos tejeskávé. Különböző kiszerelésben és csomagolásban, valamint többféle megnevezéssel (esspresso, cappuccino, latte, americano…), illetve cukor-, laktóz- és koffeinmentes változatban is kaphatók már, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt. A nagybevásárlás alkalmával beszerezhetünk néhányat, így amikor szükségünk van rá, csak kivesszük a hűtőből, vagy leemeljük a polcról. Azonnal fogyaszthatjuk, de akár magunkkal is vihetjük.

Csomagolás

A boltok polcain különböző csomagolású dobozos tejeskávékat találunk. A műanyag, illetve üveg palackos és a papírdobozos változatból is létezik olyan, ami a kupak segítségével visszazárható, így nem szükséges egyszerre elfogyasztani. Ezenkívül kapható fémdobozos és poharas formában, valamint papírdobozban is, melyhez – a gyümölcslevekhez hasonlóan – szívószálat csomagolnak.

Kiszerelés

Az üzletekben 200 ml – 500 ml közötti kiszerelésben kaphatók a dobozos tejeskávék.

Tárolás

Egyes dobozos tejeskávékat hűtőbe kell tenni, míg vannak olyanok is, melyeket hűvös helyen vagy szobahőmérsékleten is tárolhatunk. Ez attól függ, hogy milyen hőmérsékleten történt a termék hőkezelése. Figyelmesen olvassuk el tehát a címkén feltüntetett információkat, és az utasításnak megfelelően tároljuk a terméket!

Kapcsolódó tartalmaink

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad További információk