Image default

Amit a kapszulás kávéról tudni érdemes

Sokan egy jó kávé nélkül el sem tudják képzelni a reggelt, amit ma már számtalan formában elkészíthetünk.

Kíváncsi mi is a kávé pontosan? Kattintson!

Az elmúlt évtizedekben egyre közkedveltebb kapszulás kávé népszerűsége abban rejlik, hogy pillanatok alatt elkészíthető, használata egyszerű és kényelmes. Ráadásul a széles választéknak köszönhetően  mindenki megtalálhatja a neki tetsző fajtát.

Napjainkban több márka kapszulájából és kávéfőzőjéből válogathatunk. A legtöbb kávégép már kompatibilis más márkájú kapszulákkal is, de még mindig vannak olyanok is, amelyek márkához kötötten működnek.

A kávéhoz szükséges folyadékmennyiséget legtöbbször beállíthatjuk saját magunk, vagy választhatjuk az italfajtához előre programozott értéket. Sőt, elérhetőek olyan kávégépek is, amik vonalkód segítségével azonosítják a kapszulát, majd maguk állítják be a megfelelő folyadékmennyiséget.

Ez is érdekelheti

Valamennyi kedvező jellemzője ellenére is érthető, hogy a kapszulás kávé használata megosztó szerte a világon, hiszen a kávéfőzésnek ez a módja korántsem környezettudatos. Egy kapszulát ugyanis mindössze egyszer lehet felhasználni, így jelentős mennyiségű alumínium vagy műanyag hulladékot termel az, aki a kávézás ezen formáját választja.

Örömteli fejlődés e téren, hogy a környezetszennyezés mérséklése érdekében egyre több kávékapszulát gyártó cég veszi vissza a használt kapszulákat. (Érdekesek még a kiürült tartók más, alternatív újrahasznosítási módjai is, mint például az ékszerek készítése.)

A Szupermenta termékteszt során 24 espresso kávékapszulát teszteltünk. Egy kávékapszula átlagosan körülbelül 6 g kávét tartalmazott.

Kíváncsi kapszulás kávé terméktesztünk eredményeire? Kattintson! 

Kapcsolódó tartalmaink

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad További információk