Ha te sem vagy elégedett a bolti szaloncukor-kínálattal és szívesebben díszítenéd a fát általad készített édességgel, akkor íme, megírtuk a tökéletes házi szaloncukor receptet. Különösebb konyhai gyakorlat nélkül is elkészíthető, ráadásul remek ajándék is!
Hozzávalók:
40 dkg kókuszreszelék
40 dkg vaj
45 dkg cukor
1,6 dl tejszín
Bevonathoz:
30 dkg csokoládé
3 ek olaj
Egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibélelünk.
Elkészítés: A tejszínt, a cukrot és a vajat összeforraljuk, majd levesszük a tűzhelyről és elkeverjük benne a kókuszreszeléket. A maszszát az előkészített tepsibe simítjuk, majd kihűlés után legalább 6 órára hűtőbe tesszük. Ha letelt az idő, apró kockákra vágjuk és bevonjuk olvasztott csokoládéval. Szép papírba csomagoljuk őket és fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Ez is érdekelheti
Tudtad -e?
A tejszínes édességek minőségmegőrzési ideje rövidebb, 3-4 héten belül célszerű elfogyasztani.