Csemegeuborka, savanyú uborka, fokhagymás uborka… a boltok polcai előtt állva látszólag teljesen egyforma termékek, mégis eltérő a megnevezésük. Vajon mire következtethetünk a termékek nevéből? Cikkünkből kiderül.
A Magyar Élelmiszerkönyv a savanyúságok között szabályozza a csemegeuborka készítésének feltételeit. Vagyis azoknak a termékeknek, amelyek a csemegeuborka nevet viselik, a Magyar Élelmiszerkönyvi irányelv által a termékféleségre megfogalmazott feltételeknek kell megfelelniük.
Ez is érdekelheti
A szabályozás kitér arra, hogy a csemegeuborkák tartósítása kizárólag hőkezeléssel, tartósítószer nélkül történhet. Így, ha a csemegeuborka megnevezésű terméket keressük és választjuk a boltban, biztosak lehetünk benne, hogy a savanyúságunk hőkezeléssel készült.
Forrás: Magyar Élelmiszerkönyv