Image default

A jó lángos (és lángosozó) ismérvei

A lángos a strandbüfék kínálatának egyik oszlopos tagja. Sokan nem is tudnak neki „ellenállni”. De milyen a jó lángos? Mire érdemes figyelni, ha lángost vásárolunk? Cikkünkben most adunk pár tippet.

A jó lángoson már ránézésre is látszik. hogy friss, meleg, megközelítően szabályos kör alakú, és nem túl olajos. Tésztája kívülről befelé vékonyodik, melynek köszönhetően a közepe ropogós. A jó lángos ízre minimálisan lehet csak olajos. A tésztájával szemben pedig elvárás, hogy átsült, puha és foszlós, színe egyenletesen aranysárga legyen és természetesen égett részek se csúfítsák el.

Ez is érdekelheti

A garantáltan étvágygerjesztő jellemzés után most nézzünk néhány vásárlási jótanácsot

Első és legfontosabb a higiénia. Már pár apró, könnyen megfigyelhető jellemző is sokat segít a megfelelő büfé kiválasztásában. A lángosozásra kiszemelt helyen nézzük meg például, van-e kézmosási lehetőség, vagy, hogy az asztalok, bútorok tiszták-e. A fokhagymás olaj kenőtollának minőségére, állapotára is érdemes egy pillantást vetnünk. Ha pedig valahol égett sütőolaj szaga terjeng és – csapda hiányában – még a rovarok is boldogan tobzódnak, inkább álljunk tovább.

A felszereltséget illetően alapkövetelmény, hogy evésre alkalmas ülőhelyek, tiszta asztalok várják a vendégeket.

Azt sem árt tudni, hogy az allergén információkat jól látható helyen kell elhelyezni, ennek hiányában tájékoztató kiírás kell arról, hogy a szükséges információt a büfé dolgozója szóban adja meg.

Kapcsolódó tartalmaink

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad További információk