Image default

A legkedveltebb bársonyvirág vetőmagok

A bársonyvirág vetőmagok hatósági és laboratóriumi ellenőrzése mellett ezúttal sem maradhatott el a kedveltségi vizsgálat sem. Ha kíváncsi hogyan zajlott a vetőmagok tesztelése, olvassa el cikkünket!

Ez is érdekelheti

A Szupermenta kedveltségi teszt célja, hogy a termékeket vizsgálva, vásárlói szempontokkal is kiegészítse a Nébih hatósági és laboratóriumi vizsgálatait.

Számunkra kiemelkedően fontos, hogy szakértő és laikus tesztelők egyaránt értékeljék a termékeket, így több különböző, akár eltérő vélemény is megjelenhet a végeredményben.

Milyen szempontok alapján teszteltük a vetőmagokat?

A résztvevők 4 fő értékelési szempont mentén bírálhatták a bársonyvirág vetőmagokat: csomagolóanyag, csomagoláson feltüntetett információk, felhasználási utasítás-piktogramok, valamint a vetőmagok technikai tisztasága.

  • A csomagolóanyag akkor megfelelő, ha nehezen bontható, visszazárható és biztosítja a vetőmag minőségének megóvását. A vetőmag kivételét, esetleges kicserélését a csomagolóanyag megsértése nélkül nem teszi lehetővé. Esetenként a tasakban található egy kisebb, alumínium tasak, amely biztosítja a csíravédelmet is.
  • A csomagoláson feltüntetett információk akkor tekinthetők megfelelőnek, ha olvashatóak, érthetőek, magyar nyelven is elérhetőek. A csomagoláson feltüntetett fotó a vetőmag megnevezésének és beltartalmának megfelelő. A csomagoláson szerepel:
  • a kiszerelő nyilvántartási- vagy engedélyszáma,
  • a vetőmag egyedi sorszáma/tételszáma,
  • a faj botanikai és közönséges neve magyarul,
  • vetőmag-keverékre utaló jelzés, (pl. Mix.)
  • a vetőmag mennyisége,
  • az előállítás szerinti ország neve, amennyiben nem az Unióból származik.
  • A felhasználási utasításnak érthetőnek kell lennie és magyar nyelven is a vásárló rendelkezésére kell állnia. A jelölésen szereplő piktogramoknak tartalmilag és minőségileg is megfelelőnek kell lennie.
  • A vetőmagok akkor mondhatók technikailag tisztának, ha a maghalmaz idegen magvakat, idegen anyagot (például: kő, földrög, növényi rész) nem tartalmaz.

Tesztelőink között volt, aki azt is értékelte, ha a tasakon található információkat úgy rendezték el, hogy a termék neve akkor is látható marad, ha a felbontáskor a tasak tetejét levágják. A kiültetéskor ugyanis szokás az ültetőárkok végénél a hozzájuk tartozó tasakokat is kihelyezni.

Minden szempontot figyelembe véve a törpe bársonyvirág vetőmagok versenyében első helyen 47,5 ponttal a Kertimag RÉDE Bársonyvirág végzett. Második lett 46,4 ponttal a MoravoSeed Bársonyvirág mix, míg a harmadik helyezést 46,3 ponttal a Budapesti Kertimag Törpe bársonyvirág érte el.

dobogó
bársonyvirág

Kapcsolódó tartalmaink

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad További információk