Image default

A legkedveltebb paradicsom-vetőmagok

A paradicsom-vetőmagok hatósági és laboratóriumi ellenőrzése mellett ezúttal sem maradhatott el a kedveltségi vizsgálat. Ha kíváncsi, hogyan zajlott a vetőmagok tesztelése, olvassa el cikkünket!

A Szupermenta kedveltségi teszt célja minden terméktípus esetében az, hogy a termékeket vizsgálva, vásárlói szempontokkal is kiegészítse a Nébih hatósági és laboratóriumi vizsgálatait.

Számunkra kiemelten fontos, hogy szakértő és laikus tesztelők egyaránt értékeljék a termékeket, így ugyanis több különböző, sőt akár eltérő vélemény is megjelenhet a végeredményben.

Vásárlói szempontokat figyelembe véve a résztvevők ez alkalommal 25 paradicsom-vetőmag terméket teszteltek.

Milyen szempontok alapján teszteltük a vetőmagokat?

A résztvevők 3 fő értékelési szempont mentén bírálták a paradicsom-vetőmagokat: csomagolóanyag, csomagoláson feltüntetett információk, felhasználási utasítás – piktogramok.

A csomagolóanyag akkor megfelelő, ha biztosítja a vetőmag minőségének megóvását, nem sérülékeny, a vetőmag kivételét, kicserélését a csomagolóanyag megsértése nélkül nem teszi lehetővé. A vetőmagok a külső, színes tasakon belül található kisebb, papír vagy alumíniumos tasakban vannak, amely a csíravédelmet biztosítja.

A csomagoláson feltüntetett információk akkor tekinthetők megfelelőnek, ha a termékinformáció kellően részletes. A fajta rövid leírása magyar nyelven is elérhető, olvasható, érthető. A csomagoláson szerepel a kiszerelő engedélyszáma, a vetőmag egyedi sorszáma/tételszáma, a faj botanikai és magyar neve is, a vetőmag mennyisége. A csomagoláson feltüntetett illusztrált fotó a vetőmag megnevezésének és beltartalmának megfelelő.

A felhasználási utasításnak érthetőnek kell lennie és magyar nyelven is a vásárló rendelkezésére kell állnia. A jelölésen szereplő piktogramoknak tartalmilag és minőségileg is megfelelőnek kell lenniük.

A kedveltségi vizsgálat résztvevőinek egyöntetű véleménye alapján, a legfontosabbnak ítélt szempont az egyértelmű, érthető felhasználási utasítás és piktogramok jelenléte a csomagolásokon.

Mivel a vetőmagok alapvető minőségi mutatói a tisztaság és a csírázóképesség, ezért szakembereink a laboratóriumi vizsgálatok eredményei alapján is pontozták a termékeket. A végleges rangsor így a csírázóképesség, a tisztaság paraméterek és a kedveltségi vizsgálat összesített eredményei alapján született meg.

Minden szempontot figyelembe véve a paradicsom-vetőmagok versenyében az élen a Kiepenkerl Romello F1 cseresznyeparadicsom végzett. A második helyezést a Samen Pfann Black Cherry paradicsom érte el, a harmadik pedig a Kiepenkerl Yellow Pearshaped cseresznyeparadicsom lett.

paradicsom-vetőmag
paradicsom-vetőmag

Kapcsolódó tartalmaink

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad További információk