Image default

A likőrgyártás egyszerűsített sematikus folyamata

A likőr a világ számos részén kedvelt szeszes ital. Alacsony alkoholtartalmának és magas cukortartalmának köszönhetően, a fiatal felnőttektől a szépkorúakig mindenki megtalálja közöttük a leginkább kedvére való itókát.

Ez is érdekelheti

Mitől likőr a likőr?

A likőrgyártás kiinduló alapanyaga lehet mezőgazdasági eredetű etil-alkohol vagy desztillátum. A kiinduló alapanyagot először aromaanyagokkal ízesítik, majd édesítik és az így kapott elegyet üstökben összekeverik. Ezt követően a terméket meghatározott ideig érlelik, majd szűrik, végül palackozzák.

Likőrgyártás

Forrás: Dr. Búzás Gizella, B. Kiss Andrásné, Dr. Sahin-Tóth Gyula: Italismeret

Kapcsolódó tartalmaink

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad További információk