Image default

Tészták értékelése

Házhoz szállított készétel termékteszt

Leroy Express – Spagetti carbonaratészta1

Praktikus, magas falu papírdobozban érkezett meg a fogyasztásra összeállított étel. A megfelelő keménységűre főtt sárga, krémszínű mártással bevont és sült tojásdarabokkal összeforgatott tészta tetején nagyobb mennyiségben látszik a vékonyra csíkozott, húsos sonka, a friss, darabolt bazsalikomlevelek és a sajt. Megfelelő mennyiségüknek köszönhetően a tésztával összekeverve egyenletesen eloszlathatók. Szaftos, megfelelő állományú, krémes, nem zsíros. A kellemes füstölt, a tejszínes-tojásos-bazsalikomos illat és íz, a parmezán sajt karakteres íze és a megfelelő fűszerezés harmonikus, étvágygerjesztő, igazi olaszos ízvilágot idéz fel.

Okay Italia – Carbonara spegetti

tészta2

A megrendelt étel szögletes dobozban, fogyasztásra összeállítva érkezett meg. Az „al dente” keménységűre főtt spagetti tészta magába szívta az élénksárga sült tojás és olaj keverékétől krémessé vált mártás nagy részét, így kissé száraz felületű lett. A megfelelően pirított császárszalonna nagyobb darabokra vágott.  A tészta és a szaft kissé sótlan, enyhén borsozott, de ezt a szalonna sóssága kompenzálja, ha egy falaton belül vannak. A tojás és a füstölt szalonna íze és illata dominál, házias jellegű étel, de kissé olajos érzetű.

Vapiano Bécsi Corner – Carbonara

A tészta, a tejszínalapú mártás és a sajt külön csomagolva érkezett, az étel, fogyasztásra kész összeállítása a vendég feladata, ami fokozza a friss étel érzetet. Az „al dente” keménységű vajszínű penne tészta kissé száraz felületű, kissé összetapadt, de a mártással való összekeverés után különálló szemekre esik szét. A mártás tejszínszerűen folyó, bordó színű sonkakockákat, zöldfűszerlevelet és roppanós hagymadarabokat tartalmaz, aminek édeskés – karakteres íze a füstölt – tejszínes ízvilágot teltebbé teszi. A vajszínű, könnyen szórható darált sajt, érett ízhatást tükröz. Összességében harmonikus, erőteljes, étvágygerjesztő illata és íze nem a klasszikus olasz carbonarara jellemző ízvilágot képviseli, inkább a kényelmi és gyorséttermi ételekre jellemző ízhatású.

Pizza Monkey – Pasta carbonara

Tészta4

Szögletes dobozban kínált a fogyasztásra összeállított étel. A túlfőtt, fehér színű, zöldfűszert tartalmazó mártás a tésztát egyöntetűen bevonja. Az eltérő méretűre darabolt bordós szalonna darabok zsírjára nem megfelelően pirítottak, némelyik gumis-zsíros. Tetején olvasztott trappista jellegű sajt látható. Lángosra emlékeztető, erősebben fokhagymás-tejszínes illatú, ízében a mártás-alapporra emlékeztető íz is érezhető. Fakó megjelenésű, gyorsétel érzetű.

Pasta Finucci – Carbonara

tészta4

A rendelt étel szögletes dobozban érkezett meg, fogyasztásra összeállítva. A ragacsos, higított krémsajtszerű, olajos, a nyálkahártyán bevonatot képező mártás a tésztát nem vonja be egyenletesen, lefolyt, a doboz alján összegyűlt. A hús két fajta húsból áll: morzsaszerű szalonnadarabokból és nagyobb méretűre kockázott málló-puha, nem húsra jellemző állományú, inkább felvágottra emlékeztető, jellegtelen ízűből. Sajtra utaló nyomot nem találtunk. Jellegtelen, fűszertelen, fokhagymás, nem carbonarara emlékeztető ízvilágú, egy kellemetlen, beazonosíthatatlan illat és utóíz jellemzi.

Kíváncsi házhoz szállított készétel terméktesztünk eredményeire? Kattintson! 

Kapcsolódó tartalmaink

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogad További információk